Home Cultuur in Puglia Mijn Puglia van Saskia Balmaekers

Mijn Puglia van Saskia Balmaekers

door Reizen naar Puglia

Er verschenen al heel wat boeken van de hand van Saskia Balmaekers, van de blog Ciao Tutti. Nu komt daar een boek bij dat de veelzijdigheid van Puglia laat zien: Mijn Puglia. Saskia neemt je mee naar pareltjes als Monopoli, Vieste, Lecce, Ostuni en Otranto, maar ook naar kleinere plaatsen buiten de gebaande paden.

Benvenuti in Puglia

Saskia verbleef een tijdje in Monopoli om van hieruit Puglia te verkennen. Ze toerde door de vallei van de trulli, langs de kustlijn van de Gargano en de Salento. Ze ontdekte het bijzondere Castel del Monte maar ook de keuken van Puglia, maakte een uitstapje naar Matera en genoot van de kabbelende golven van de zee. Wil jij het mooie Puglia ook ontdekken, dan is dit boek iets voor jou.

Mijn Puglia is geen reisgids, meer een boek dat je voorafgaand aan je reis doorbladert om te ontdekken welke plekken je tijdens je reis wil bezoeken. Een fijn koffietafelboek, waar je gegarandeerd veel inspiratie uit haalt. Maar ook veel praktische informatie. Wat zijn de mooiste stranden van Puglia bijvoorbeeld? Welke gerechten móet je proeven? Of waar kan je wijn proeven in Puglia? Dit boek geeft je de antwoorden en is dus een plekje in jouw boekenkast waard!

Mijn Puglia, Saskia Balmaekers van Ciao Tutti
Mijn Puglia, Saskia Balmaekers van Ciao Tutti

Tip: Op deze pagina vind je alle reisgidsen over Puglia.

Een tip van Saskia

Fijne tips van Saskia, die vind je volop in het boek. Bijvoorbeeld over waar je trulli kan spotten op het platteland rondom Locorotondo en Cisternino. Saskia: “Op het platteland rondom Locorotondo en Cisternino kun je heel veel trulli spotten. Ze duiken op in een landschap dat wordt gekenmerkt door stenen muurtjes a secco, olijfboomgaarden en wijngaarden. Door hun opvallende puntdak kun je niet missen als je door dit stukje Puglia toert. Zeker niet als je de contradi, gehuchtjes, rondom Locorotondo bezoekt.” Daar moet je dus zijn! “De contradi Marinelli, Tumbinno en Serafino bestaan grotendeels uit trulli. Soms zie je nog de gezamenlijke waterput en / of de gemeenschappelijke oven die de inwoners van deze gehuchtjes deelden. Je stapt hier soms zo terug in de tijd, wandelend tussen vervallen trulli, rondscharrelende kippen en soezende katten.”

Lees voor alle tips het boek van Saskia! En reis een keer naar Puglia, want deze Italiaanse regio is net zo mooi en sprookjesachtig als het eruit ziet in Saskia’s boek.

Saskia Balmaekers | Mijn Puglia | Uitgever: Xander Uitgevers B.V. | ISBN 9789401610605 | € 20, 99 | Bestel hier bij bol.com

Mijn Puglia, Saskia Balmaekers van Ciao Tutti
Mijn Puglia, Saskia Balmaekers van Ciao Tutti

Disclaimer: dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je een aankoop doet via een van deze links, ontvangt Reizen naar Puglia een kleine commissie zónder extra kosten voor jou

You may also like

4 reacties

Jan 04/16/2019 - 09:22

Bedankt voor de tip. Ik heb het boek besteld.

Antwoorden
Reizen naar Puglia 05/16/2019 - 08:20

We zijn benieuwd wat je van het boek vindt!

Antwoorden
Petra 05/14/2019 - 12:11

Heel leuk boek om te lezen!

Antwoorden
Reizen naar Puglia 05/16/2019 - 08:19

Leuk om te horen, Petra!

Antwoorden

Laat een reactie achter