De keuken van Puglia lijkt op het eerste gezicht simpel, met boterzachte olijfolie, smakelijke aubergines en verse vis. Maar door de ligging van Puglia vind je ook invloeden terug uit de Noord-Afrikaanse, Arabische en Griekse keuken. Verwacht veel verse (soms rauwe) vis, pasta en brood, en vooral veel groenten. Recepten uit Puglia!
Fave e cicoria
Cicoria is een bittere bladgroente en staat in Puglia in bijna elk restaurant op de kaart. In Nederland is het lastiger te verkrijgen, maar je kunt het goed vervangen door andijvie. Dit recept voor fave e cicoria, tuinbonenpuree met andijvie en crostini combineert het bittere van de cicoria met het zoete van de tuinbonenpuree.
Orecchiette con cime di rapa
Cime di rapa is een groente die verwant is aan broccoli. Zowel de stengel, bladeren als bloemen zijn eetbaar. Je komt de groente vaak tegen in de keuken van Puglia. Orecchiette con cime di rapa is een klassiek gerecht uit Puglia. Het is overheerlijk én eenvoudig te maken. Dit is het recept voor orecchiette con cime di rapa.
Taralli
Taralli uit Puglia worden gegeten als borrelhapje bij de aperitivo. De krokante ringvormige zoutjes kun je eenvoudig zelf thuis maken met wijn, bloem en olijfolie. Hierbij het recept voor de taralli uit Puglia.
Pasticciotti uit Lecce
Pasticciotti zijn typische gebakjes uit de Salento, de zuidelijke regio van Puglia. Het zijn overheerlijke kleine taartjes die zijn gevuld met crema pasticcera. Met dit recept voor de traditionele pasticciotti uit Puglia kun jij ze eenvoudig zelf maken.



